Keynote Spreker

Ik ben een motiverende keynote spreker voor bedrijven, organisaties en vooral nieuwkomers die hun mensen wensen te inspireren en diegene die ondernemer van hun eigen leven willen zijn want exact meer dan 10 jaar geleden was ik als vluchteling met grote angst in de bergen van Turkije opzoek naar een betere toekomst. Nu wil ik als mens en ondernemer mijn expertise en woelige ervaringen doorgeven zodat ik ten minste mijn medemens kan motiveren.  

Ik stak als jong kind al de handen uit de mouwen om het gezin te ondersteunen

“Ik verkocht posters in parken en voelde me er als een vis in het water. Contacten leggen en onderhandelen over prijzen waren echt mijn ding. Als ik daar vandaag op terugblik, denk ik ‘wauw, dat heb ik gedaan’.”

“Toen de onderneming van mijn vader failliet ging, ging ik in een meubelfabriek werken. Dankzij dat extra inkomen, kon mijn familie de eindjes aan elkaar knopen. Het was een moeilijke periode. Als kind was ik er een zwakke schakel en kreeg ik geregeld slaag. Mensen wilden me onderuithalen. Voor mij was dat een motivatie om nog harder te werken. Vaak zat ik tot ’s nachts aan meubels te timmeren. Als je wil doorgaan in het leven kan je niet bij de pakken blijven zitten.”

Op mijn 16de begon ik in het kader van studeren en werken een tewerkstelling binnen Vlaamse overheid agentschap Toerisme Vlaanderen in Brussel. Door alle kansen die ik heb gekregen ben ik tussen de professionele collega’s enorm gegroeid en later mocht ik intern groeien naar andere functies. Ik heb hier geleerd wat de toegevoegde waarde van toerisme kan zijn voor de economie van eigen land maar ook het belang hiervan voor de welzijn van de mens.

Op amper 22ste ben ik beginnen te werken voor Starterslabo een van de grootste ondernemers coöperaties in Vlaanderen. Ik kreeg deze job niet in de schoot geworpen: “We waren met meer dan twintig andere kandidaten, allemaal hooggeschoold en ondernemend. Ik was dolblij toen ik vernam dat ik weerhouden werd met voorwaarden om de doelstellingen te behalen. Mijn plan was om een deskundig begeleider/coach te worden. Het was hard zwoegen om mijn kennis bij te spijkeren. Vaak zat ik tot diep in de nacht op mijn kamer te studeren. Uiteindelijk kwam ik er wel.” Ik heb als verantwoordelijke ondernemerscoach de opdracht om samenwerkingen op potten te zetten en mensen met migratieachtergrond en nieuwkomers te gaan helpen en activeren bij het realiseren van hun ondernemingsdroom in België zodat zij ook hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en de economie. Ik heb dankzij mijn inzichten en gezamenlijke partnerschapssamenwerkingen de voorbije jaren in provincie van Antwerpen en Vlaanderen diverse resultaten kunnen behalen en ondernemende samenwerkingen kunnen aangaan.  

Op mijn 23ste mocht ik meedoen met de selectie van nationaal Taekwondo team België voor de categorie vluchtelingen met het oog op de olympische spelen. Ik was vastberaden en had me zo goed mogelijk fysiek en mentaal voorbereid, helaas kon ik niet geselecteerd geraken maar wel één van deelnemers die het toch wel tot op het einde alle intensieve testen heeft kunnen doorstaan. De sportmentaliteit stelt je in staat om soms tot de uiterste van jezelf gaat en het beste uit jezelf haalt want opgeven bestaat niet.

Op mijn 24ste tijdens de corona crisis ben ik gedurfd besloten om te gaan starten met mijn eigen onderneming gezien ik de kansen op de markt zag.
Naast mijn eigen consultancy Wali Sediqi, ben ik ook gestart met mijn vennootschap BusinessFoundry om de starters een hart onder de riem te steken en bijstaan bij de juridische afhandeling en de oprichting van hun onderneming zodat zij zorgeloos kunnen starten. Mijn doelstellingen voor BusinessFoundry is om drempels voor vele starters met of zonder migratieachtergrond te verkleinen bij het opstart van hun onderneming en de beleving hiervan waarmaken.

Alles van hierboven kunnen samengevat worden in de 4 gouden W vragen

Waar kom ik vandaan? Waar ben ik? Waar ga ik naar toe? En Waarom?
Wel de 4 gouden vragen die het verschil hebben gemaakt in mijn leven als nieuwkomer om het licht te blijven zien in de donkerste momenten van mijn leven en niet opgeven want succes zonder volharding bestaat niet.


Waarde lezer: Niemand die enkele jaren geleden durfde dromen van dit succes. Nog niet zo lang geleden was ik een niet-begeleide minderjarige vluchteling, niet meteen een ticket naar een rooskleurige toekomst.

 

Ben je benieuwd naar meer? Wil je me als spreker boeken?

Vraag offerte

Inzetbaarheid
Keynote spreker, webinars, lezingen, workshops

Thema’s
Vluchtelingen, diversiteit en inclusie, ondernemerschap, jongeren, persoonlijke ontwikkeling, sporten, motivatie & inspiratie.